Cafeer i Parma

Italien och går caféer är i symbios med varandra. Vid varje torg i Italien finns det mängder med caféer som serverar kaffe av bästa sort och kakor därtill. Det gäller inte minst i Parma, som är en universitetsstad av rang. Det är det klassiska italienska kaffet som gäller – som cappuccino, kaffe latte eller en espresso.

I Italien är kaffet upphöjt till konst. Men begreppet café kan ställa till med en del förvirring. De flesta av de ställen i Parma som går under namnet café är mer som barer än just caféer. Så det gäller att kika noga på skyltarna och vad varje inrättning erbjuder.

De caféer som erbjuder pajer, kakor och bakverk går vanligen under begreppet patisserier. Det betyder de allra flesta caféer i Parma. Staden är känd för sina fantastiska bakverk i alla dess former. Pajerna och smårätterna i caféerna räcker gott för en person till lunch eller middag.

De bästa patisserierna ligger vid shoppinggatorna och är sanna oaser för shoppingtrötta fötter eller fötter som trampat igenom mängder av fantastiska byggnader. Några exempel på populära patisserier är Pasticceria Torino, Pasticceria D’azegilo.