Ta sig runt i Parma

Då Parma är en liten och behändig stad att ta sig runt i, och inhyser mängder med studenter, är cykeln ett vanligt färdmedel i staden. För fotgängare kan det kännas lite skrämmande ibland, då cyklarna susar förbi. Men det är ett ypperligt sätt att se staden på och det finns flera uthyrningscenter att välja mellan.

Ett mycket gott alternativ är att gå till fots. Staden är inte större än så och då ges också en chans att upptäcka så prång och små butiker som annars skulle ha missats.

Det finns också mängder med bussar i staden. Bästa pris för färden ges om resenären har köpt biljett före påstigning. Då kostar en resa 0.90 Euro. Det går att betala på bussen också, men då kostar en biljett nästan det dubbla. Biljetten gäller i en timme vart man än reser.

Det finns också gott om taxibilar och det största bolaget i staden heter Radiotaxi. En taxiresa kostar normalt sett runt 15 Euro, något beroende på längd.

För längre resor går det utmärkt att hyra en bil. De flesta stora internationella uthyrningsföretag står att finna vid den stora tågstationen. Från Parma går det också att resa vidare i Italien och Europa med tåg.