Shopping i Parma

Parma är en välmående stad med lika välmående invånare. Det skapar goda förutsättningar för en livligt shoppande. Det går att handla det mesta i Parma. Bäst valuta för pengarna ges vid köp av livsmedelsprodukter av alla de slag, lädervaror som väskor och bälten samt keramik. Balsamvinägern är av bästa klass här och mycket prisvärd.

Givetvis är också mode i form av kläder, skor och accessoarer ett hett alternativ för den shoppingsugna. Hela Italien älskar sina modedesigners och i Parma finns de flesta märken representerade. Många butiker är små boutiquer med mycket god service.

Bäst shopping går att finna på gatorna via Garibaldi, Strada della Rebubblica, via Cavour, via Mazzini och via Massimo d’Azegilo. Riktigt shoppingsugna kan med fördel bege sig till shoppingcentret The Fidenzia Village. Här finns det bästa som Italien har att erbjuda vad gäller mode, även om det är förra säsongens kollektioner som säljs. Det är dessutom outletpriser som gäller här.

Affärerna har vanligt öppet på förmiddagen till sent på kvällen. Tidig eftermiddag betyder siesta i Parma och då är en del butiker stängda. Många affärer har också stängt på söndagar.